Hoofdstraat 14
9443 PA Schoonloo
0592-501322

www.wielfranssen.exto.nl
wbjmfranssen@gmail.com
Zelfexpressie als zoektocht naar innerlijke verademing

Wiel Franssen is geen kunstenaar die er regelmatige werktijden op na houdt, ook wacht hij niet op inspiratie. Hoewel hij niet dagelijks schildert, is hij altijd met artistieke uitingen bezig. Hij observeert zijn omgeving, studeert, schrijft, bezoekt musea en galeries, luistert naar muziek en gaat vanuit dit alles aan de slag op het doek. Hij probeert zijn kennis en waarnemingen van buitenaf om te zetten in een innerlijke ervaring.

De beeldende taal van Wiel Franssen laat zich omschrijven als expressionistisch en neigt naar het abstracte. Zijn schilderijen vormen vooral een spontane vertaling van zijn waarneming en beleving.
Opvallend is de balans tussen eenvoud en directheid in de composities van zijn schilderingen. Het werk toont een grote diversiteit, zowel wat betreft vorm als kleurgebruik: dan weer uitbundig, dan juist ingetogen.

Hij werkt bijna altijd met acryl op doek, maar maakt soms ook gebruik van houtskool en inkt. Acrylverf biedt de mogelijkheid om snel te werken.
Tijdens het schilderen ligt het doek op de grond, zodat hij er omheen kan lopen. Deze beweging versterkt bij hem het effect van ruimte en geeft hem het gevoel dat hij deel uitmaakt van het werk.

 

 © 2004-2024 Stichting Beeldend Kunstenaars Aa en Hunze