Vijzelweg 2
9463 TM Eext
tel. 0592-231300 / 06-45316350

www.gekehoogstins.nl
ateliergeke@hetnet.nl

Geke Hoogstins (Kollumerland,1956) bracht haar jeugd door in Friesland en later in de stad Groningen. Na haar toelating op de Academie Minerva in 1979, besloot ze echter te kiezen voor dans, theater en onderwijs. Ze studeerde cum laude af aan de PABO te Groningen. Na jaren werkzaam te zijn geweest in het onderwijs, besloot ze zich in 1996 volledig aan het schilderen te wijden. Inmiddels heeft zij een eigen atelier, waar ze haar eigen werk exposeert en vele werken in opdracht uitvoert.

De prachtige natuur en koeien in de omgeving waar Geke Hoogstins (1956) woont en werkt, is haar grote inspiratiebron. In haar schilderijen probeert ze de sfeer te vangen van het landschap in al zijn verschijningsvormen, zodat ze de toeschouwer deelgenoot maakt van haar emoties. Ze is een perfectioniste en probeert in elk nieuw schilderij haar techniek te verfijnen. In haar koeien schilderijen probeert ze elk dier als een persoonlijkheid neer te zetten.

Haar voorliefde voor het landschap is in woord en beeld door haar vastgelegd in het boek “KUNSTlandschap”; een boek met 50 sfeervolle aquarellen. Twee en een half jaar werkte ze aan dit project. Ze zocht en vond bijzondere locaties met een historische of archeologische achtergrond en legde deze op haar eigen wijze vast in aquarel. Het boek werd in 2007 gepresenteerd.

In mei 2008 heeft Geke deelgenomen aan de expositie “Dutch Landscapes” in Kemerovo (Rusland) en is daar uitgenodigd om de opening bij te wonen en om workshops en lezingen te geven over haar werk.

Geke verzorgt lezingen en is regelmatig betrokken bij diverse projecten op scholen en instellingen.

Voor een bezoek aan het atelier kunt u een afspraak maken.

Kijk voor meer informatie en voor het meest recente werk op www.gekehoogstins.nl© 2004-2024 Stichting Beeldend Kunstenaars Aa en Hunze