Cees Drubbel / Schipborgerweg 5 / 9468 TA Annen / 0592-271974

www.ceesdrubbel.nl
c.a.drubbel@hetnet.nl

Beeldende diversiteit

Cees Drubbel, in 1946 geboren te Amstelveen, woont inmiddels ruim 42 jaar in het noorden. Vanaf 1985 runnen hij en zijn vrouw Milly atelier/galerie “de Strubbel” in een karakteristieke boerderij gelegen aan de rand van Annen.
De combinatie als veelzijdigheid beeldend kunstenaar met de bevoegdheid docent M.O. tekenen- en handvaardigheid, geeft hem naast het werken aan opdrachten plus het geven van teken/schilderlessen en workshops, ook innerlijke drang veel tijd te besteden aan het vrije werk in zijn ruime en sfeervolle atelier.
Na zijn pensionering uit het onderwijs in 2005, is Cees er regelmatig met zijn schildersspullen in alle seizoenen op uitgetrokken. Hiermee heeft hij zich met zijn dagimpressies een impulsieve wijze van schilderen eigen gemaakt, voor hem het “pure schilderen”.
Dit heeft tussen 2006 en 2010 tot een dorpentocht geleid in de gemeente Aa en Hunze, dat in boekvorm is uitgekomen met de titel ‘ Kijken, strijken en vergelijken’. Sindsdien werkt hij ook in series. Zoals de herinrichting van het Kniphorstbos door S.B.B., meer (in)zicht over het Paterswoldemeer, en laatst scheepsportrettenin Groningen. Tussendoor, is hij al vele jaren in de ban van een uitzicht, met zijn doorlopende observaties (bijna 70st.) vanuit zijn woning. Uit deze opsomming blijkt dat het landschap hem veel bezighoudt. Toch gaat hij daarbij niet voorbij aan andere thema’s en technieken.
Cees zoekt het niet in een stijl. Zonder bijbedoelingen wil hij “het verschil” maken met ‘verschilderijen’ als uitkomst. Het eerder genoemde vrije werk is daarom voor hem ook een grote uitdaging. In zijn atelier/galerie is er altijd tijdens de atelierroute in de gemeente Aa en Hunze een ongewone hoeveelheid gevarieerd recent werk te zien. Daarnaast kunt u altijd op afspraak zijn atelier bezoeken.
Op www.ceesdrubbel.nl krijgt men een nog beter overzicht van zijn werk .© 2004-2021 Stichting Beeldend Kunstenaars Aa en Hunze